Delegatie de Stat la Catedrala Ortodoxa Romana din Madrid

 

                O delegație de  Stat a  României, condusă de dl. Nicolae-Ionel Ciucă , președintele Senatului se află în aceste zile în Spania. Astăzi reprezentanții țării noastre au fost primiți de Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei în Catedrala Ortodoxă Română din Madrid. Era firesc ca delegația autorităților române să discute cu reprezentanții Bisericii  avand în vedere rolul crucial pe care aceasta l-a avut și îl are în randul diasporei.

     ¨M-a bucurat să îl întâlnesc astăzi pe PS Timotei, episcopul ortodox român al Spaniei și Portugaliei, la sediul din Madrid al Episcopiei. I-am mulțumit pentru toate eforturile pe care le-a depus pentru a păstra viu spiritul românesc în comunitatea de aici.

Reprezentanții autorităților spaniole cu care am discutat mi-au vorbit despre seriozitatea și buna integrare a românilor în această societate. Știu că biserica noastră are o contribuție importantă la această imagine, prin sprijinul moral și rolul călăuzitor pe care le manifestă în viața celor ce sunt departe de țară.¨ a declarat Nicolae Ciuca, presedintele Senatului României pe pagina sa de Facebook.

  Dupa ce au vizitat catedrala și au purtat discuții privind situația Bisericii Ortodoxe Române în Spania, reprezentanții Statului Român au dat asigurări că vor sprijini în continuare eforturile Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei .

   ¨I-am promis Preasfinției Sale că, de la București, vom face toate demersurile pentru ca autoritățile spaniole să repună în discuție acordul prin care toate cultele religioase din Spania ar urma să beneficieze de același tratament fiscal, cu precădere în ceea ce privește taxele imobiliare¨ a scris Nicolae-Ionel  Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Presedintele Senatului Romaniei a avut mai multe intalniri la nivel inalt in cadrul guvernului spaniol, tema centrala a discutiilor fiind aceea a posibilitatii obtinerii dublei cetatenii pentru rezidentii romani inca din acest an 2024. S-a discutat despre o noua sedinta comuna a guvernelor Romaniei si Spaniei, in cadrul careia sa se semneze acest document important, asteptat de multi ani de catre romanii din Spania.

Discutiile au fost initiate in perioada in care actualul presedinte al Senatului Romaniei se afla in functia de premier.

          Din delegație au mai făcut parte: dl. Tiberiu Trifan, consulul general al României la Madrid, Dna. Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, Dl. Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, Dna. Paula Cristea, Director cancelarie, Dna. Raluca Mihăilă, însărcinat cu afaceri a.i., și Dl. Dumitru-Marcel Pițigoiu, consilier Serviciul relații bilaterale externe.

Surse info și foto:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=926194445635252&set=pcb.926194485635248

http://obispadoortodoxo.es/index.php/arhiva/evenimente-2024/273-februarie-2024/3144-vizita-unei-delegatii-de-stat-la-catedrala-episcopala-din-madrid

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply