Relațiile UE-Marea Britanie: Parlamentul European nu va aproba un acord cu orice preț

Parlamentul European avertizează că nu va aproba cu orice preţ un acord privind viitoarele relaţii dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie. Nu a mai rămas mult timp până la încheierea perioadei de tranziţie post-Brexit, care se încheie la final de an.

Europarlamentarii reclamă faptul că Londra încearcă să aducă în negociere numai anumite domenii, care corespund intereselor sale.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis Parlamentului că Uniunea vrea respectarea drepturilor cetăţenilor săi şi nu va accepta condiţii care să dezavantajeze companiile europene.

„Vrem ca libertăţile, drepturile fundamentale şi informaţiile cetăţenilor noştri să fie protejate în toate circumstanţele, de aceea dorim ca în chestiuni importante, Curtea Europeană de Justiţie să aibă un rol în viitoarea relaţie cu Marea Britanie”, a declarat Ursula von der Leyen.

Una din chestiunile care au adus blocaje în negocieri este refuzul Londrei de a lua în considerare cererea Uniunii ca, pentru un acordul de liber schimb, fără cote şi taxe vamale, Marea Britanie să aplice o parte dintre normele blocului comunitar.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply