Vladimir Păun-Vrapciu  expune la Roma Vladimir Păun-Vrapciu  expune la Roma

            Expoziția din capital Italiei, intitulată ”Cum am ajuns aici?/Come sono arrivato qui?” reunește o serie de lucrări de pictură și grafică, semnate de Vladimir Păun-Vrapciu. Una dintre acestea, „24-25 decembrie”, a primit premiul „The Best Artist” și Premiul Special al Juriului Internațional al Bienalei de la Florența.

             Creațiile expuse pe simeze, provoacă privitorul prin evocarea experiențeore din ultimii doi ani, în care lumea pare să se fi oprit din cauza pandemiei de Coronavirus. Prins în izolarea impusă, artistul și-a manifestat neliniștea și îngrijorarea ce se regăsesc în întrebarea din titlul expoziției. Unele dintre lucrări, care par a fi colaje, fac aluzie la scene care l-au marcat, la diverse sentimente și resentimente, formând compoziții complexe pline de simboluri. Pandemia și amenințarea războiului din apropiere dovedesc fragilitatea existenței umane și aduc mărturie în plus asupra rolului fundamental al artei de a certifica valorile perene ale umanității.

             Expoziția este gazduită de Ambasada României în Italia și poate fi admirată până în data de 14 aprilie 2022.

             Lucrările lui Vladimir Păun-Vrapciu, arhitect și artist, sunt appreciate atât de publicul larg cat și de cel de specialitate. Proiectele sale arhitecturale au fost selectate pentru diverse Anuale și Bienale în ultimii ani (la Bienala Națională de Arhitectură din România 2018, 2021; la secția de Arhitectură a Bienalei Internaționale din Florența 2022). Ca artist plastic, a străbătut până acum un parcurs impresionant, creându-și un drum în lumea galeriilor de artă din țară și străinătate. Expoziții personale: „Conexiune în Brahma” (organizată în Buzău, orașul său natal, în 2019, apoi la Muzeul Țăranului Român, București, 2019), „Spațiul” (Muzeul Județean Buzău, 2021; Saphira & Ventura Gallery, New York, 2022; Muzeul Țăranului Român, București, 2022), „Cum am ajuns aici?” (Muzeul Țăranului Român, București, 2020; Muzeul de Artă, Târgoviște, 2021; Muzeul National Brukenthal -Sibiu; participări la mai multe expoziții internaționale de renume: la Bienala de la Florența (2019), Salonul Internațional Carrousel du Louvre, Paris (2019), Pavilionul de Artă „Art Safari”, București (2019), Bienala de Artă Contemporană de la Salerno (2020), a 70-a ediție a Bienalei de Desen Contemporan Osten de la Skopje, Macedonia de Nord (2020 – unde a fost selectat dintre 250 de artiști care s-au înscris cu 819 lucrări, și în final a fost distins cu „Premiul Osten” 2020; „acest premiu a revenit de-a lungul timpului unor artiști precum Pierre Soulanges, Henry Moore, Oskar Kokoschka”), la Bienala de Artă și Design de la Florența (2021, unde a fost premiat cu distincția „The Best Artist”, acordată în parteneriat cu World Association of Visual Arts), Bienala Internaționala de Artă „Adriatica”, Barletta, Italia (2021) ș.a.

        Expoziția poate fi vizitată în cadrul evenimentelor publice derulate de Ambasadă în următoarea perioadă, o primă ocazie fiind ediția din 6 octombrie a.c. a ”Serilor Acasă ale Ambasadei”. Mai multe detalii despre participare aici: .

Credit info și foto https://roma.mae.ro/node/3273?fbclid=IwAR3NxcLPtFy36SY6Z832HlfbPvNnrQhVTR_D9TNGw-yQg58U-X8T4bwqTbQ

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply