Vesti bune pentru romanii din Germania : noul Guvern schimba legea imigratiei

Olaf Scholz, Stellvertreter der Bundeskanzlerin und Bundesminister der Finanzen, Kanzlerkandidat der SPD vor der Sendung; Porträt, Einzelbild

Cancelarul Olaf Scholz a anuntat ca noul guvern are in vedere o noua lege a imigrarii, care sa usureze integrarea imigrantilor. Scholz a amintit ca Germania este o tara a imigrantilor si trebuie sa se inteleaga ca este nevoie de forta de munca.

Astfel, cetatenia s-ar putea obtine dupa doar 5 ani in loc de 8 ani, cum este in prezent, iar in situatii in care persoana respectiva  este foarte bine integrata chiar si dupa doar trei ani de rezidenta germana.

Un alt precedent interesant si avantajos si pentru romani este acela ca se are in vedere cetatenia multipla, ceea ce in general nu era acceptata de catre tarile mari ale UE. Astfel, cel care obtine cetatenia germana ar putea sa isi pastreze si cetatenia de baza, ceea ce este o noutate pentru conservatorismul german in aceasta privinta.

Mai mult, Germania va introduce un sistem de puncte pentru imigranti, astfel incat sa poata avantaja si atrage persoane calificate si mai ales in zonele in acer este nevoie de imigranti.

Schultz nu a precizat termenul in care va fi gata proiectul de lege, dar a declarat ca noua lege a imigratiei este una dintre prioritatile noului Guvern.

Da-i o nota Articolului

5 / 5. Numarul de voturi: 1

leave a reply