Vaccinuri pentru românii din agricultura in Germania

 

    Romanii nevaccinati care isi doresc sa lucreze in agricultura in Germania ar putea fi imunizati chiar la locul de munca.

Proprietarii fermelor de sparanghel si fructe de padure pregătesc oferte de vaccinare pentru sezonierii care vor veni la recoltare. „Avem deja o companie de asigurări de sănătate cu care lucrăm”, a delarat pentru RTL, directorul general al rețelei de asociații de sparanghel și fructe de pădure, Frank Saalfeld. In prezent fermierii cauta autobuze de vaccinare.

   Romanii reprezinta prima comunitate din randul muncitorilor sezonieri care lucreaza in agricultura in Germania, cu un procent de 80%.

Asociația cultivatorilor de sparanghel cauta solutii pentru a putea aduce si in acest sezon lucratori din Europa de Est, in conditiile care in tarile din aceasta parte a continentului gradul de vaccinare al populatiei e mai scazut.

Autoritatile din Germania au impus inca din luna noiembrie a anului trecut obligativitatea detinerii certificatului verde la locul de munca si in mijloacele de transport in comun.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply