Vaccinul Oxford ar putea ajunge în faţa autorităţilor de reglementare în acest an

Un vaccin experimental pentru COVID-19, dezvoltat de Universitatea Oxford şi AstraZeneca, ar putea ajunge în faţa organismelor de reglementare în acest an, dacă cercetătorii vor putea colecta suficiente date, a declarat directorul Oxford Vaccine Group.

„Este posibil ca, în cazul în care cazurile progresează rapid în studiile clinice, să putem aduce datele în faţa autorităţilor de reglementare în acest an, iar apoi ele vor urma un proces pentru a realiza o evaluare completă a datelor”, a declarat Andrew Pollard pentru BBC Radio.

Vaccinul Oxford a avut rezultate promiţătoare în primele teste pe oameni, când a produs un răspuns imunitar, ceea ce i-a consolidat poziţia pentru unul dintre principalii candidaţi în cursa de a produce un vaccin împotriva unei boli ce a paralizat economia globală.

„Procesul de trecere prin autorizarea utilizării de urgenţă într-o situaţie de urgenţă este bine stabilit, însă presupune, totuşi, existenţa unor date atent monitorizate şi a dovezilor că funcţionează cu adevărat”, a precizat Pollard.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply