Vaccinul anti-COVID al companiei Moderna, produs în cea mai mare parte în Spania

Spania va produce cea mai mare parte din vaccinul anti-COVID al companiei Moderna pentru Europa, prin Laboratoarele Rovi, una dintre cele mai importante fabrici de medicamente din ţară.

Moderna va publica rezultatele studiilor în reviste de specialitate, dar, între timp, face demersurile necesare pentru aprobarea vaccinului în Statele Unite şi în restul lumii, a anunţat directorul tehnic al companiei.

Directorul de operaţii tehnice şi de calitate al companiei Moderna, spaniolul Juan Andrés, a subliniat pentru presa spaniolă că eficienţa demonstrată de 95% a vaccinului înseamnă un mare pas pentru controlarea pandemiei.

„Efectele secundare sunt uşoare sau moderate, iar cele numite efecte de gradul 3 sau mai severe sunt dureri în zona injecţiei, oboseală, durere a corpului şi a articulaţiilor, durere de cap. Sunt publicate toate. Persoanele pe care le-am selecţionat pentru faza a treia sunt reprezentative pentru societate, sunt oameni cu vârste peste 65 de ani, cu patologii diverse şi de mai multe etnii, astfel încât rezultatele să fie cât mai reale”, a declarat Juan Andrés.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply