Un traficant de persoane român, prins în localitatea ungară Tata

Un șofer român, care a vrut să transporte 12 imigranți ilegali în Austria, a fost prins sâmbătă de polițiștii ungari pe autostrada M1, în localitatea Tata, a informat Inspectoratul General al Poliției din județul Győr-Moson-Sopron pe portalul police.hu.

Mașina, cu număr de înmatriculare în Belgia, a fost oprită de polițiști sâmbătă după-amiază, pe autostrada M1, în zona localității Tata, în cadrul unei acțiuni care a cuprins patru județe și pe baza informațiilor Inspectoratului General al Poliției din județul Bács-Kiskun.

În mașină s-au aflat, pe lângă soferul român, 12 persoane care s-au declarat cetățeni sirieni și care nu au putut dovedi legalitatea șederii pe teritoriul Ungariei.

Patrula de poliție a oprit și o altă mașină, cu număr de înmatriculare în Belgia, pe autostrada M1, la kilometrul 171, în apropierea punctului de trecere a frontierei Hegyeshalom, de la granita cu Austria, care a fost probabil ”înaintașul” traficantului de persoane prins anterior.

În această mașină s-au aflat doi cetățeni belgieni. Atât șoferul român și pasagerii săi prinși în localitatea Tata, cât și pasagerii mașinii oprite la Hegyeshalom, au fost reținuți și duși în fața instanței.

Împotriva șoferului mașinii prins la Tata vor fi demarate procedurile legale sub suspiciunea săvărșirii infracțiunii de trafic de persoane.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply