Un român de 19 ani din Italia a inventat masca inteligenta

Un român de 19 ani din Italia a inventat masca inteligenta

      Viorel Ionuț Bohotici este inventatorul mastii faciale inteligente. Aceasta isi schimba culoarea atunci cand nu mai filtreaza aerul asa cum trebuie.

      Intervievat de Rainews, tanarul a declarat ca totul a pornit de la o informatie conform careia unii oameni reutilizeaza mastile de atatea ori incat acestea devin practic inutile.

      Masca inventata de Viorel Ionut Bohotici isi schimba culoarea, devenind portocalie atunci cand nu mai filtreaza corespunzator . Astfel purtatorul ei va sti ca este vremea sa o inlocuiasca.

     Inventia sa este cu atat mai utila cu cat in pandemia de coronavirus, mai ales in cazul tulpinii Omicron, purtarea mastii poate face diferenta dintre sanatate si boala. Cum una din principalele masuri impuse de autoritati o reprezinta purtarea mastii este foarte important ca aceasta sa il si protejeze pe cel care o poarta.

   

 Tânărul de 19 ani este student în anul I la Inginerie Electronică la Politehnica din Torino si  a brevetat deja microcipul pe care l-a conceput în urmă cu un an. El isi va prezenta inventia in februarie la Dubai Expo si declara ca a primit deja oferte de la producatorii de masti .

Viorel Ionuț Bohotici  se afla in Italia de la varsta de 2 ani, tara in care a plecat impreuna cu parintii sai.

Mai multe detalii puteti afla de la :

https://www.rainews.it/tag?Viorel%20Ionut%20Bohotici%7CTag-b3254db0-a459-4d5d-8ed2-501c61cd0a0d

Da-i o nota Articolului

5 / 5. Numarul de voturi: 1

leave a reply