Un nou consulat românesc la Valencia

        Ambasadorul României în Spania, George Bologan a anunţat  înființarea unui  nou consulat general la Valencia. La începutul lunii, noul ambasador în Regatul Spaniei şi-a depus scrisorile de acreditare, dupa ce anterior  a fost ambasador  în Italia, o alta ţară cu o comunitate impresionantă de români.

      La inceput de mandatului său, George Bologan  a facut o radiografie a comunitatii româneşti din Spania şi a anuntat principalele teme de pe agenda sa.

      In Spania , diaspora româneasca numără peste un milion de persoane, din care cateva zeci de mii in regiunea Valenciei. De aceea, autoritătile au demarat procedurile pentru infiintarea unui nou consulat general in capitala Comunităţii Valenciene, in urma numeroaselor  solicitări ale cetăţenilor români care au solicitat mutarea Oficiului Consular. De la 1 aprilie a devenit operaţional şi Consulatul General al României de la Madrid.

Una dintre prioritatile agendei noului ambassador  o reprezintă problema obţinerii cetateniei spaniole de catre romanii care traiesc aici fara a renunta la cea romana, asa cum prevede in acest moment legislatia.

“Dubla cetăţenie, da, este o temă care are o recurenţă constantă dinspre comunitate şi se află pe agenda dialogului bilateral. Doresc să menţionez că nu este o chestiune care să privească doar strict raportul cu ţara noastră. În aceeaşi situaţie ca a cetăţenilor români rezidenţi în Spania se află toţi rezidenţii europeni. Autorităţile române şi predecesorii mei au adus mereu în discuţie tema dublei cetăţenii. Partea spaniolă cunoaşte dezideratul unei părţi din comunitatea noastră de a avea dublă cetăţenie, de a nu renunţa la cetăţenia română în momentul obţinerii cetăţeniei spaniole” a declarat  Ambasadorul României în Spania, George Bologan pentru Radio România Actualităţi .

Deasemenea  în data de 12 aprilie, de la ora 18.30 a fost anuntată o reuniune online a reprezentantior misiunilor diplomatice din Spania cu membrii comunității românești, pentru a găsi soluții la problemele întâmpinate de români pe plan local.

Credit info si foto :  https://www.facebook.com/ambasada.madrid  si http://www.romania-actualitati.ro/george_bologan_urmeaza_sa_se_deschida_un_consulat_general_la_valencia-168249?fbclid=IwAR3ZDlEjVPDUnBxhr9FRrZ2X7YYXrK7ZbB78HStZ3gEa1qOzPw39kpXNLqY

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply