Un al doilea val de COVID-19, în Germania

Germania se confruntă deja cu al doilea val de coronavirus şi riscă să anuleze succesul iniţial prin nerespectarea regulilor de distanţare socială, a declarat preşedinta sindicatului german al medicilor, într-un interviu publicat într-un ziar.

Numărul zilnic al cazurilor noi a crescut în mod constant în ultimele săptămâni, iar experţii din domeniul sănătăţii avertizează că nerespectarea regulilor de distanţare şi igienă de către o anumită parte din populaţie duce la răspândirea virusului.

„Ne aflăm deja într-un al doilea val”, a declarat Susanne Johna, preşedinta Marburger Bund, care reprezintă medicii din Germania, pentru ziarul ‘„Augsburger Allgemeine”.

Ea a afirmat că există pericolul ca dorinţa de întoarcere la normalitate şi renunţarea la măsurile de control să anuleze succesul pe care l-a avut Germania până în prezent şi a făcut un apel către cetăţeni de a respecta distanţarea socială şi regulile de igienă şi de a purta măşti.

Ţara cu cea mai puternică economie a Europei a înregistrat mult mai puţine decese în cursul pandemiei decât vecini mari ai săi, ca Franţa şi Italia, datorită testării extinse, unui sistem sanitar bine echipat şi respectării distanţării sociale.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply