UE avertizează cu privire la riscul epuizării stocurilor de echipamente de protecţie

Uniunea Europeană a avertizat statele membre cu privire la riscul epuizării stocurilor de seringi, tampoane sterile şi echipamente de protecţie necesare pentru o potenţială vaccinare în masă împotriva infecţiei cu coronavirus.

UE a îndemnat statele membre să analizeze împreună posibilitatea de achiziţionare a unor asemenea materiale, relevă un document UE citat de Reuters.

De asemenea, UE a cerut guvernelor blocului european să analizeze posibilitatea achiziţionării în comun a injecţiilor împotriva gripei şi să crească numărul de persoane vaccinate pentru a reduce riscul unor îmbolnăviri simultane de gripă şi COVID-19 în toamnă.

Până acum nu a fost dezvoltat complet un vaccin împotriva coronavirusului, dar mai multe ţări din lume încearcă să îşi asigure stocuri de seringi şi stocuri de viitoare potenţiale vaccinuri, pentru a începe rapid o campanie de imunizare a populaţiilor. Unele state speră că acest lucru se va întâmpla chiar din acest an.

„Odată dezvoltate, vaccinurile sunt livrate fără seringi şi alte materiale necesare. Ar putea fi stocuri insuficiente”, a spus săptămâna trecută Comisia Europeană experţilor medicali din ţările membre, în cadrul unei reuniuni la care s-a discutat despre stocurile de seringi, tampoane sterile, spirt şi echipamente de protecţie, inclusiv măşti, deţinute de ţările membre ale UE.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply