UE alocă 100 de milioane de euro pentru achiziţionarea rapidă de teste antigen

Uniunea Europeană a decis alocarea a 100 de milioane de euro pentru achiziţionarea rapidă de teste antigen pentru combaterea creşterii „foarte alarmante” a cazurilor de infecţie cu coronavirus, a anunţat Bruxellesul.

Comisia Europeană lansează, de asemenea, o nouă achiziţie comună pentru a asigura accesul rapid la aceste teste şi o altă achiziţie pentru echipament medical de vaccinare.

O altă măsură anunţată de Comisia Europeană include prelungirea suspendărilor de taxe vamale şi TVA pentru importuri de echipamente medicale provenite din ţări non-UE. De asemenea, Comisia Europeană propune ca spitalele şi medicii să nu plătească TVA pentru kit-urile de testare şi vaccinare achiziţionate.

„Creşterea ratei de infectare cu coronavirus la nivelul Europei este foaret alarmantă. Este nevoie de acţiuni decisive şi urgente în Europa pentru a proteja vieţile şi modul de viaţă, pentru a uşura presiunile puse pe sistemele de sănătate şi pentru a prelua controlul asupra coronavirusului”, a declarat comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply