Turişti români amendaţi pentru că au luat nisip de pe plajă din Sardinia

          Poate părea o glumă dar oficialii vamali italieni îi amendează pe cei care au în bagaje nisip,pietricele şi scoici de pe frumoasele plaje albe din Sardinia.

        Iar amenzile nu sunt mici, variază între 500 şi 3000 de euro !!!

       Chiar zilele trecute oficialii aeroportului din Alghero au declarat agenţiei ANSA că doar în a doua jumătate a lunii iulie, au recuperat de la turişti 10 kilograme de nisip, 7 kilograme de pietricele și 5 kilograme de scoici luate de pe plajele emblematice din nordul insulei.

       Nu doar românii au fost amendaţi şi le-au fost confiscate suvenirurile, ci şi turiştii polonezi, spanioli, suedezi, sârbi şi chiar italieni, au precizat oficialii.

        Aşadar, dacă urmează să călătoriţi în această zonă, aveţi grijă că o lege în vigoare încă din 2017 interzice să luaţi de pe plaje nisip, scoci sau pietricele . Măsura a fost luată de autorităţile locale după ce tone de nisip şi scoici au dispărut în ultimiiani, afectând zona turistică.

         Deşi câteva scoici sau un pumn de nisip pe care le ia ca souvenir o persoană nu pare a reprezenta o cantitate mare, lucrurile se schimbă atunci când înmulţim această cantitate cu numărul mare de turişti care vin anual în Sardinia, de  ordinul sutelor de mii .

https://www.ansa.it/sardegna/notizie/2022/08/08/spiagge-sarde-depredate-22-kg-sabbia-e-ciottoli-nei-bagagli_db323a3c-7598-418e-a5d8-8a9b36fdb10f.html

foto https://es-la.facebook.com/VisitSardinia

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply