Tot mai multe românce se căsătoresc cu italieni

   Frumuseţea româncelor  suceşte minţile italienilor. Tot mai multi bărbaţi din Peninsulă își aleg soții românce, arată un raport Istat privind căsătoriile mixte.

Unul din cinci italieni  a încheiat, în 2020 o căsătorie mixtă, adică aproape 14.000 de cununii. Româncele reprezintă prima alegere atunci când un italian îşi uneşte destinul cu o femeie originară din altă ţară.

Astfel bărbații italieni cu soţii străine au ales  o soție de origine română în 18% din cazuri, ucraineană în 15%, rusă în 7 % și braziliană în 6%. Procentul celor care s-au îndrăgostit de românce a fost în creştere faţă de anul precedent.

Peste trei sferturi din căsătoriile mixte au vizat  cupluri cu un soț italian și o soție străină numărul  femeilor italiene care și-au ales un partener străin, fiind mic.

In Italia traieşte o cea mai numeroasă comunitate de români , cu peste un million si jumătate .

Şi în rândul căsătoriilor dintre străinii care au aceeaşi origine, românii se menţin în top cu un procent de 23%, urmaţi de nigerieni şi ucrainieni.

În partea de nord si centru a Italiei, un sfert dintre căsătorii au cel puțin un soț străin, în timp ce în sud  doar 11,3%.

Mai multe informatii pe  https://www.agensir.it/quotidiano/2022/2/21/matrimoni-istat-nel-2020-quasi-il-20-delle-nozze-con-almeno-uno-sposo-straniero/

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply