Tot mai multe cazuri de COVID-19 în Spania

Spania este una din ţările în care în ultima perioadă s-au înregistrat tot mai multe cazuri de COVID-19, peste 3.000 pe zi. În spitalele din Madrid, aproape 20% din pacienţii internaţi au noul coronavirus.

Operaţiile care nu sunt urgente încep să fie amânate la mai multe spitale din capitală, iar autorităţile regionale spun că, dacă este nevoie să reamenajeze spitalul de la Centrul de expoziţii IFEMA, ar fi nevoie de 48 de ore.

Situaţia este sub control, spun totuşi responsabilii cu sănătatea din guvernul regional, afirmând că jumătate din pacienţii de la terapie intensivă nu au nevoie de respiraţie asistată.

Acest al doilea val de epidemie este mai lent, spun experţii, datorită testelor şi urmăririi cazurilor. Specialiştii cred că nu se va ajunge la dezastrul din primăvară, când sistemul public de sănătate nu a făcut faţă la numărul mare de bolnavi.

De la începutul pandemiei, Spania a depăşit 500.000 de îmbolnăviri, iar guvernul este nevoit acum să îşi schimbe planurile de vaccinare anti COVID.

Deşi Ministerul Sănătăţii prevedea cumpărarea a trei milioane de doze de vaccin anti COVID până la sfârşitul anului, Compania AstraZeneca a anunţat că întrerupe testările clinice la vaccin din cauza apariţiei unei boli inexplicabile la unul din participanţii la cercetări.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply