Teste rapide de depistare a COVID-19, în școlile din Roma

În toate şcolile din Roma se vor efectua teste rapide de diagnosticare a coronavirusului, cu rezultat în aproximativ 20 de minute. În 5 regiuni, din sudul şi centrul Italiei, s-a deschis abia astăzi noul an şcolar cu câteva zile întârziere din cauza referndumului de la 21 septembrie.

Mai multe echipe de medici şi asistenţi se află, de astăzi, în şcolile din Roma, pentru a efectua tuturor elevilor teste rapide de diagnosticare a coronavirusului, cu rezultat în aproximativ 20 de minute. Aceasta este o măsură de precauţie, în condiţiile în care, până în prezent, în instituţiile de învăţământ din capitala italiană s-au semnalat foarte puţine cazuri de elevi infectaţ cu COVID-19.

Dacă un copil tuşeşte este imediat izolat până la sosirea părinţilor, după care este supus unui test de diagnosticare a coronavirusului. Elevii sunt obligaţi să aibă mască de protecţie în pauze, dar şi în clase, dacă sunt mai mulţi de 15.

La Genova şi Latina autorităţile au decis să impună purtarea măştilor de protecţie şi afară, 24 de ore din 24. La nivel naţional, în Italia masca trebuie purtată în exterior, seara, de la orele 18:00 până la 6:00 dimineaţa.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply