Teste gratuite de depistare a noului coronavirus, la Vatican

Vaticanul realizează teste gratuite de depistare a noului coronavirus şi distribuie vaccinul antigripal în mai multe puncte ambulatorii, persoanelor nevoiaşe care trăiesc în centre sociale sau celor care trebuie să se întoarcă în ţările lor.

Aceasta este una dintre iniţiativele anunţate de Vatican cu prilejul prezentării evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Săracilor, ce va fi marcată în data de 15 noiembrie.

Centrul de tratament ambulator din piaţa Sfântul Petru efectuează 50 de teste pe zi, pe lângă administrarea vaccinului antigripal, a anunţat într-un comunicat preşedintele Consiliului Pontifical pentru Noua Evanghelizare, Rino Fisichella.

De asemenea, au fost trimise parohiilor din capitala italiană şi 5.000 de pachete cu alimente pentru persoanele nevoiaşe.

Fisichela a precizat că papa Francisc a subliniat în mesajul său că este necesar „să oferim un semn concret de asistentă şi sprijin unui număr tot mai mare de familii care se află în dificultate obiectivă”, din cauza pandemiei.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply