Test de sânge pentru COVID-19, cu rezultatul în 20 de minute

Oameni de ştiinţă din Australia au conceput un test care poate determina o nouă infecţie cu coronavirus în aproximativ 20 de minute folosind probe de sânge, aceasta fiind prima astfel de descoperire la nivel mondial.

Cercetătorii de la Universitatea Monash au spus că testul lor poate determina dacă cineva este infectat în prezent şi dacă a fost infectat în trecut.

„Aplicaţiile pe termen scurt includ identificarea rapidă a cazurilor şi urmărirea contactelor pentru a limita răspândirea virală, în timp ce screeningul populaţiei pentru a determina gradul de infecţie virală în comunităţi este o nevoie pe termen lung”, au afirmat cercetătorii într-un document publicat în revista ACS Sensors.

Echipa de cercetare a fost condusă de BioPRIA şi Departamentul de Inginerie Chimică al Universităţii Monash, incluzând cercetători de la Centrul de Excelenţă ARC în Ştiinţă şi Tehnologie Convergentă BioNano (CBNS).

Noul test, care foloseşte 25 de microlitri de plasmă din probe de sânge, caută aglutinarea sau o concentraţie de globule roşii, pe care le provoacă coronavirusul.

În timp ce testele actuale sunt utilizate pentru a identifica persoanele infectate cu coronavirus, testul de aglutinare – sau analiza pentru a detecta prezenţa şi cantitatea unei substanţe în sânge – poate determina, de asemenea, dacă cineva a fost recent infectat, după ce infecţia a trecut.

Sute de probe pot fi testate în fiecare oră, au spus cercetătorii, care speră că testul poate fi folosit şi pentru a detecta anticorpi apăruţi după o eventuală vaccinare, pentru a contribui astfel la studiile clinice.

Un brevet pentru inovaţie a fost deja depus, iar cercetătorii caută sprijin privat şi guvernamental pentru extinderea producţiei.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply