Teiul lui Eminescu plantat la Rotterdam

       Puietul celebrului tei, descendent din Teiul lui Eminescu a fost plantat  în grădina parohiei „Sfântul Grigorie Teologul” din Schiedam/ Rotterdam. El a fost dăruit parohiei de Grădina Botanică din Iași. Aici trăieşte o frumoasă comunitate românească, puternic implicată în păstrarea valorilor  şi tradiţiilor . Părintele Ioan Dură a declarat ziua de trecere la cele veșnice a poetului Mihai Eminescu, 15 iunie – Ziua Teiului iar anul acesta membrii comunităţii au sărbătorit prima ediție a „Festivalului Teiului„.

         Evenimentul a cuprins un program artistic de poezie, muzică și fotografie, care s-a desfășurat în grădina bisericii, în apropierea Teiului și a Troiței. Acesta a fost susținut de către elevii școlii parohiale, de reprezentanții Asociației „Doamna Maria Brâncoveanu” și de violonistul Lucian Leonard Raiciof, prim-concertmaestru Residentie Orkest  din Haga. Părintele Ioan a dăruit elevilor câte un volum de poezii de Mihai Eminescu, cărți achiziționate prin programul de finanțare nerambursabilă.

           La vernisajul expoziției de fotografie s-au expus 40 de lucrări cu tema „Troița în straie de sărbătoare”, realizate de către Asociație și elevii școlii, fotografiile reprezentând diferite momente în care Troița a fost surprinsă în cei cinci ani de când a fost adusă pe pământul olandez al grădinii bisericii.

Credit info si foto:drp.gov.ro, basilica.ro

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply