Tehnologie la îndemâna tuturor

– Clujul este recunoscut în întreaga țară pentru proiectele mărețe pe partea de inovare. Tehnologia are menirea de a ne simplifica viețile și de a ne ajuta să economisim timp, bani și energie. Aceasta este și dorința primăriei municipiului Cluj-Napoca și anume să îi ajute pe clujeni să aibă o viață mai simplă prin intermediul proiectelor de digitalizare a orașului. Pandemia ne-a dat cu siguranță tuturor o lecție.

Dacă până acum nu eram foarte pasionați de tehnologie, perioada aceasta în care măsurile de protecție sunt destul de stricte ar trebui să ne determine să apelăm mai mult la tehnologie, să facem cumpărături online, să plătim facturi tot în același mod și multe altele. Distanțarea socială ne-a ținut departe unii de alții, iar pentru cei care nu sunt prieteni cu rețelele de socializare a fost mai greu să se vadă cu cei dragi. În sprijinul lor, în special al persoanelor vârstnice vine primăria care va desfășura cursuri pentru ca acestea să știe să utilizeze un telefon sau orice alt dispozitiv.

La Cluj toată lumea este egală și proiectele sunt destinate tuturor. În perioada următoare se pregătește un proiect pe partea de digitalizare și pentru persoanele cu dizabilități. Încă de la începutul pandemiei au fost recomandate plățile cu cardul bancar, plățile și cumpărăturile online. Toate acestea pentru a ne ține la distanță și pentru a ne feri de virus. Sunt încă multe persoane pentru care tehnologia ridică semne de întrebare, iar proiectele primăriei sunt menite să vină în ajutorul lor.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply