Suedia va demara o anchetă în privinţa modului în care statul a gestionat pandemia

Suedia va demara o anchetă, până în vară, în privinţa modului în care statul a gestionat pandemia, a declarat premierul Stefan Löfven.

Afirmaţia a fost făcută pe fondul criticilor legate de decesele din căminele de îngrijiri şi din cauza nivelului mic al testărilor.

Löfven a declarat anterior că va fi desemnată o comisie de anchetă deîndată ce această criză se va sfârşi, însă este supus presiunilor pentru a demara mai devreme această anchetă.

„Trebuie să avem o abordare cuprinzătoare, pentru a vedea cum s-a acţionat la nivel naţional, regional şi local. Vom lua o decizie pentru o comisie înainte de vară”, a declarat Löfven pentru cotidianul suedez Aftonbladet.

Suedia a avut o abordare mai liberală în combaterea virusului, faţă de vecinii săi, şi a menţinut deschise majoritatea şcolilor, restaurantelor şi afacerilor, bazându-se pe măsuri voluntare bazate pe o bună igienă şi pe distanţarea socială, pentru a contracara epidemia.

Peste patru mii de oameni din Suedia, aproape jumătate dintre ei aflaţi în centre de îngrijire, au murit în timpul pandemiei.

Deşi rata de mortalitate pe durata epidemiei a fost mai mică decât cea din alte state care au optat pentru măsuri stricte de carantină, Suedia a înregistrat cel mai mare număr de decese COVID-19 din Europa, raportat la numărul populaţiei, până în luna mai.

Nivelul de testare a fost foarte redus faţă de restul ţărilor nordice, atingând doar o treime din obiectivul anunţat de Guvern.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply