STUDIU: Câţi elevi revin unui profesor din învăţământul primar în UE

În vremea noului coronavirus şi a nevoii de păstrare a distanţei fizice, se vorbeşte mult despre câţi elevi ar trebui să fie în fiecare sală de clasă şi dacă există spaţii suficiente, dar şi personal didactic aferent.

Un studiu Eurostat ne oferă o idee asupra situaţiei actuale, calculând câţi elevi revin unui dascăl din învăţământul primar în Uniunea Europeană.

Astfel, pe baza datelor din 2018, Eurostat calculează că în UE există 24,5 milioane de elevi în învăţământul primar (grădiniţe şi şcoli primare) şi 1,8 milioane de cadre didactice.

Numărul mediu de elevi raportat la un învăţător a scăzut treptat în ultimii ani, situându-se la 13,6 în 2018 de la 14,3 în 2017.

Cea mai bună situaţie este înregistrată în Luxemburg, unde unui cadru didactic îi revin 9 elevi, iar pe locul al doilea se află Grecia, unde raportul este de 9,2 elevi la un cadru didactic.

Pe locul al treilea se situează Polonia, cu 9,6 elevi. La polul opus, în România unui cadru didactic îi revin 19,5 elevi, în timp ce în Franţa şi Cehia raportul este de 19,2 elevi la un dascăl din învăţământul primar.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply