Spitalele din Paris, în sistem de urgenţă

Spitalele din regiunea Parisului funcţionau astăzi în sistem de urgenţă, concediile personalului fiind anulate iar operaţiile neesenţiale anulate, în condiţiile în care pacienţii cu coronavirus reprezintă aproape jumătate dintre toţi pacienţii din unităţile de terapie intensivă.

„Având în vedere presiunea asupra locurilor la terapie intensivă şi a paturilor de spital, am cerut instituţiilor medicale din regiune să îşi activeze planul de urgenţă pentru a mobiliza toate resursele şi anticipa situaţia din zilele următoare”, a declarat directorul serviciilor de sănătate din regiunea Parisului, Aurelien Rousseau, pe contul său de Twitter.

Emmanuel Macron a declarat miercuri că sunt necesare mai multe restricţii de mişcare pentru a limita creşterea numărului de cazuri de COVID-19, deşi a reiterat că o carantină generală nu este luată în calcul.

În Lyon, Lille, Grenoble şi Saint-Etienne va fi instituită alertă maximă de COVID-19, deschizând calea pentru noi restricţii cu scopul reducerii răspândirii coronavirsului în aceste oraşe. Parisul şi Marsilia sunt deja în alertă maximă ceea ce a condus la închiderea barurilor din capitală timp de două săptămâni, iar restaurantele au fost nevoite să stabilească noi protocoale sanitare pentru a rămâne deschise.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply