Speranţele şahului cărăşean, în elita naţională – caransebeşeanul Christian Tamaş, al doilea pe ţară

La sfârşitul săptămânii, au avut loc finalele selecţiilor naţionale de şah online pentru juniori, la care au participat şi doi talentaţi jucători cărăşeni: caransebeşeanul Christian Tamaş, la grupa de vârstă Under 12, şi bocşeanul Albert Drăgoi, la categoria Under 14 ani. Cea mai plăcută surpriză a fost furnizată de Christian Tamaş, care a ocupat un onorant loc doi pe ţară la grupa sa de vârstă. Albert Drăgoi a reuşit de asemenea o clasare bună: locul 7, între cei mai buni 10 juniori ai ţării.

Performanţe remarcabile, spune Mihai Bolintiş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin, cel care a fost şi supervizorul celor doi tineri jucători. „Pentru eliminarea tuturor suspiciunilor (reamintim că la semifinalele competiției, câțiva jucători au dat cinstea pe rușine și au fost depistați și eliminați), Federația Română de Şah  a decis ca jucătorii finaliști să joace pe cât posibil la sediul unui club, sub supravegherea unui arbitru. La finalul celor nouă runde ale sistemului turneu, Drăgoi a obținut 3 puncte din 9 și locul 7 pe țară.

Christian Arrydan Tamaş a întrecut orice așteptări, cu 7 puncte din 9 a obținut locul 2 și titlul neoficial de vicecampion naţional online, la categoria U12. Este un succes deosebit al şahului din Caraş-Severin, iar meritul principal revine simpaticului sportiv, antrenat de CM Alexandru Tunaru. Christian Tamaş a arătat un nivel de cunoștințe extrem de ridicat, și dacă nu ar fi existat unele scăpări în jocul său, evoluția sa ar fi avut strălucirea aurului. Competiția, prima de o asemenea amploare organizată pe platforma TORNELO a Federației Europene de Şah nu a purtat titulatura de Campionat Național, organizatorul, Federația Română de Şah, nefiind sigur de reușita competiției.

S-a dovedit un succes deosebit, participând practic toți şahiştii juniori de valoare din țară, semn că dragostea pentru şah nu a pălit în sufletele micuților. Tocmai de aceea, și Asociația Județeană de Șah a reluat de la 1 februarie antrenamentele la Sala Polivalentă din Reșița”, a precizat, într-un comunicat oficial, Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply