Spania reduce numărul de zile de carantină

Spania reduce numărul de zile de carantină de la 14 la 10. Măsura nu este agreată de toti specialiştii, dar autorităţile cred că, fiind vorba de zile mai puţine, oamenii vor rămâne în casă.

Reducerea perioadei de carantină într-un moment în care numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere este o decizie menită să faciliteze respectarea acesteia şi astfel să contenească răspândirea virusului. Măsura este deja în vigoare în mai multe ţări din Europa şi a fost implementată de câteva săptămâni în Navarra şi în Catalonia.

Autorităţile au decis reducerea perioadei de carantină după ce au constatat că cele mai multe persoane se îmbolnăvesc în primele şapte zile de la contactul avut cu un contaminat cu SARS-CoV-2.

Unii specialişti spanioli cred însă că această schimbare poate duce la scăderea încrederii populaţiei în autorităţi şi în măsurile aplicate, precum şi la încurajarea negaţionismului.

Spania este pe primul loc la rata de îmbolnăviri în Europa, cu 312 cazuri la 100.000 de locuitori înregistrate în ultimele două săptămâni, urmată de Cehia, cu peste 200 de infectaţi la 100.000 de persoane.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply