Spania pregăteşte un plan de vaccinare împotriva SARS-CoV-2

Cu o rată de infectare de peste 400 de cazuri la 100.000 de locuitori şi cu restricţii parţiale în majoritatea celor 17 regiuni, Spania aşteaptă vaccinurile anti-COVID.

Premierul Pedro Sanchez a anunţat că Spania este între primele ţări cu un plan de vaccinare în Uniunea Europeană şi că acesta se va aproba în şedinţa de guvern de marţea viitoare.

„Suntem pregătiţi şi previziunile noastre sunt că în orice scenariu, o bună parte a populaţiei noastre va putea fi vaccinată, cu toate garanţiile, pe parcursul primului trimestru al anului 2021”, a declarat Pedro Sanchez.

Premierul a amintit că Uniunea Europeană a semnat contracte pentru achiziţionare de vaccinuri cu mai multe companii şi că Spania va primi 10% din dozele contractate.

Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 înregistrează o scădere importantă în ultimele zile, dar majoritatea regiunilor au impus restricţii.

Cea mai nouă va fi aplicată de regiunea Madrid, ale cărei autorităţi au anunţat o închidere parţială între 4 şi 14 decembrie, pentru a limita deplasările în minivacanţa de 6 decembrie, când se sărbătoreşte Ziua Constituţiei Spaniole.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply