Sistemul naţional de sănătate din Marea Britanie nu mai face faţă

Sistemul naţional de sănătate din Marea Brtianie nu mai face faţă în acest moment la numărul de teste COVID-19, care a crescut masiv de la începerea şcolii.

Guvernul a anunţat că va raţionaliza testele, pentru a da prioritate cadrelor medicale şi persoanelor din căminele de bătrâni. Specialiştii cer, însă, creşterea capacităţii de testare pentru la iarnă, când se estimează că jumătate de milion de persoane vor prezenta zilnic simptome de COVID-19.

De mai multe zile este aproape imposibil pentru mii de britanici cu simptome de coronavirus să îşi facă o rezervare pentru un test care este oferit gratuit. Numărul de solicitări a crescut atât de mult încât sistemul nu mai face faţă.

Ministrul sănătăţii, Matt Hancock, spune că până acum au fost efectuate în Marea Britanie 20 de milioane de teste pentru COVID-19, însă recunoaşte că în acest moment sistemul are probleme.

„Pe măsură ce extindem capacitatea, lucrăm non-stop ca să ne asigurăm că toţi cei care au nevoie de un test pot obţine unul, dar este cunoscut faptul că există dificultăţi operaţionale şi lucrăm din greu ca să le rezolvăm”, a declarat Matt Hancock, care susţine că ar fi multe cereri pentru teste COVID-19 din partea celor care ar avea nevoie de ele.

Opoziţia, prin vocea lui Jonathan Ashworth, ministrul din umbră al sănătăţii, a declarat că guvernul trebuia să se aştepte la aceste probleme: „Şcolile se redeschid şi oamenii se întorc la serviciu, iar distanţarea socială devine mai dificilă, numărul infecţiilor creşte. Creşterea numărului de teste este inevitabilă. De ce ministrul sănătăţii nu a folosit perioada verii să extindă semnificativ capacitatea laboratoarelor?”

Ministrul sănătăţii spune că va dura câteva săptămâni ca problemele legate de testarea pentru coronavirus să fie rezolvate şi din acest motiv, testele vor fi raţionalizate. Cadrele medicale şi persoanele din căminele de bătrâni vor avea prioritate.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply