Se prelungește starea de alertă în România

Guvernul României a introdus noi restricţii progresive pentru a opri înmulţirea noilor cazuri de coronavirus şi va prelungi starea de alertă până la jumătatea lunii noiembrie, au anunţat autorităţile marţi seara târziu.

România a raportat rate zilnice de noi infectări de peste 3.000 în ultimele zile, numărul total de cazuri confirmate ajungând la 160.461, de la debutul pandemiei, la sfârşitul lunii februarie.

În timp ce 120.515 persoane s-au vindecat, 5.535 au decedat – cel mai ridicat nivel al mortalităţii asociate coronavirusului din estul Uniunii Europene.

Guvernul va interzice toate evenimentele private la interior şi în aer liber, precum nunţi şi botezuri, începând cu 15 octombrie, iar purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile publice din oraşele în care rata medie a infecţiilor pe două săptămâni depăşeşte trei cazuri la 1.000 de persoane.

Purtarea măştii este în prezent obligatorie în transportul public, spaţiile publice interioare şi în zonele aglomerate, precum pieţele. Oficialii au decis, de asemenea, ca deschiderea teatrelor, a cinematografelor şi a spaţiilor interioare ale restaurantelor să depindă de numărul de infectări din fiecare oraş.

Unităţile ar putea funcţiona la jumătate din capacitate în zonele în care rata de infecţie a fost sub 1,5 cazuri la 1.000 de persoane şi la o treime din capacitate, acolo unde această cifră se situează între 1,5 şi 3,0.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply