Școlile trebuie să rămână deschise, insistă OMS

Europa a devenit centrul pandemiei de coronavirus, iar state precum Austria, Elveţia, Polonia sau Rusia au raportat din nou cifre record. OMS este îngrijorată de explozia de cazuri, însă insistă că şcolile trebuie să rămână deschise.

Franţa este ţara europeană cu cel mai mare număr de contaminări, 1,6 milioane, fiind pe locul cinci în lume, după Statele Unite, India, Brazilia şi Rusia.

De azi, la Paris vor fi interzise serviciile de livrare a preparatelor culinare între orele 22:00 şi 6:00. Nici alcoolul nu va mai fi vândut în timpul nopţii. Nici în Italia populaţia nu va mai ieşi din casă noaptea, în următoarea lună, iar anumite instituţii sunt închise.

A intrat în carantină şi Marea Britanie, iar de mâine şi în Grecia se va întâmpla acelaşi lucru. Ungaria anunţă că va primi de luna viitoare mici provizii de vaccin rusesc pentru COVID-19.

Pe de altă parte, Danemarca va institui restricţii în unele regiuni din nordul ţării, după ce a descoperit o mutaţie a noului coronavirus provenită din fermele de nurci. În următoarea lună vor fi închise spaţiile de cazare şi vor fi suspendate toate activităţile culturale şi sportive. Şcolile rămân însă deschise.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply