Romanii, principalii furnizori de COVID 19 pentru Spania

Conform presei spaniole, pandemia pare sa se fi atenuat in península ibérica. Chiar daca rata de vaccinare este de doar 70 de procente, in urma masurilor luate in vara lui 2021 – atat pentru vaccinati cat si pentru cei nevaccinati – Spania a ajuns la o incidenta de doar  0.4, chiar sub indícele 1 la 100 000 de locuitori.

Conform statisticilor actúale, Spania a importat peste 5600 de cazuri de COVID 19 in ultímele 80 de zile, iar principalii  “furnizori” sunt in acest moment  romanii care revin din Romania. Daca anul trecut Spania importa aproximativ 32 de infectii zilnice, astazi media este mai mult decat dubla, ajungand la 71 de infeectii zilnice importate.

Din acest motiv, autoritatile au schimbat regulile la sosirea din Roamnia cu avionul, o mare parte dintre pasageri fiind testati aleatoriu in aeroport prin teste rapide. Este cunoscut faptul ca vaccinatii transmit la fel virusul ca si cei nevaccinati, astfel ca testarile aleatorii in aeroporturile spaniole au loc atat pentru nevaccinatii care vin cu PCR cat si pentru pasagerii cu certificatul verde.

Inarmati va cu rabdare, pentru ca in general este un singur cadru medical sau cel mult doua persoane care efectueaza téstele, iar cei selctionati aleatoriu un sunt putini.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply