Românii emigraţi de mai puţin de 1 an se autorecenzează

      Românii din diaspora, plecaţi din ţară de mai puţin de 12 luni, sunt obligaţi să participle la Recensământul din România. Ceilalţi, cu o vechime de peste un an peste hotare vor completa datele cerute de autoritătile din ţara în care se află.

     Atenţie, amenzile pentru neparticipare sunt cuprinse între 1000 şi 3000lei !

     Vestea bună este că termenul de autorecenzare în sistem online a fost prelungit până pe 27 mai 2022. Așadar mai sunt două săptămâni  ca să completaţi online chestionarele de recensământ, iar recenzorii care fac interviurile faţă în faţă pentru cei din ţară urmează să-și înceapă activitatea din 31 mai.

       Amânarea a fost decisă după ce în ultimele zile platforma de autorecenzare a fost suprasolicitată şi chiar blocată. Aproape jumatate de million de persoane au completat chestionare zilnic, in ultima săptămână. Până acum, mai mult de 8 milioane de români s-au autorecenzat.

       Recensarea se realizează pe siteul https://www.recensamantromania.ro/. Pe acesta găsiţi atât un tutorial în care este descrisă pas cu pas activitatea de recenzare cât şi numerele de telefon la care puteţi suna pentru a realize o recenzare telefonică.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply