Românii din Spania sărbătoresc Ziua Naţională în mod virtual

Românii din Spania sunt invitaţi să sărbătorească Ziua Naţională în mod virtual şi să urmărească mesajele autorităţilor spaniole transmise cu această ocazie întregii comunităţi.

În cursul serii, clădirea guvernului regional al Madridului, din Puerta del Sol, va fi iluminată în culorile drapelului României. Ziua Naţională a României este o ocazie bună pentru a aminti şi problemele identităţilor românilor din Spania.

România şi Spania au un parteneriat strategic, iar autorităţile din ambele ţări spun că relaţiile bilaterale sunt excelente. Există totuşi o problemă nerezolvată, care se referă la identitatea românilor: dubla cetăţenie româno-spaniolă este un dosar pe care diplomaţia română încearcă să-l rezolve de mai mulţi ani pentru românii din Spania.

De Ziua României vor transmite mesaje, care vor fi publicate pe reţelele sociale, preşedintele Senatului spaniol, Pilar Llop, ministrul culturii spaniole, Jose Manuel Rodriguez Uribes, şi primarii oraşelor din regiunea Madrid Alcala de Henares, Torrejon de Ardoz şi Arganda del Rey, unde trăiesc numeroşi români.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply