Romanii din diaspora vor putea accesa  Startup-Nation

In lunile aprilie sau mai urmeaza sa fie relansat Startup-Nation 2022. Prin acest program,statul finanţează începerea unor noi afaceri.

Conditiile vor fi diferite fata de anul trecut. Sumele pe care le vor putea accesa  antreprenorii, vor fi in cuantum de maximum 200 de mii de lei, la fel ca in 2021. Ceea ce difera insa sunt conditiile care trebuiesc indeplinite pentru a primi acest capital.

In acest an “nu vom mai puncta numărul de locuri de muncă, pentru că în foarte multe cazuri, în celelalte ediţii, în fuga agenţilor economici de a obţine un punctaj cât mai mare şi de a fi eligibili, au optat pentru numărul maxim de locuri de muncă, 6, şi atunci suma de 200.000 de lei a fost cheltuită în buna măsură pentru salarii şi dări la salarii”  a declarat  ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, citat de mediafax.ro.

Debutul celei de-a treia editii a programului Start-Up Nation va fi conditionat de momentul în care STS va finaliza platforma .

Deasemenea  va fi  solicitată o cofinanţare din partea celor care depun proiecte. Nu s-a stabilit inca procentul acesteia  dar se iau in calcul  variantele 5%, 10%  si 15%. Autoritatile vorbesc si despre un Memorandum încheiat cu Ministerul de Finanţe, pentru a obtine sprijin prin Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri pentru a facilita  cofinanţarea.

Statisticile oficiale arata ca  primele două ediţii s-au bucurat de success cu  aproximativ 15.000 de noi firme, peste 45.000 locuri de muncă, din care aproximativ 39.000 din rândul studenţilor şi tinerilor. 99% dintre businessuri demarcate prin acest program sunt inca în funcţiune.

Mai multe informatii : https://www.mediafax.ro/economic/start-up-nation-editia-a-iii-a-cand-incepe-si-ce-noutati-aduce-programul-20530258

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply