Românii blocaţi  în străinătate de criza Blue Air se pot întoarce în ţară cu avioane Tarom

         Românii aflați în străinătate,  afectați de anularea zborurilor companiei Blue Air, în perioada 6-12 septembrie vor fi aduşi în ţară cu avioane Tarom. Decizia a fost luată la finalul şedinţei de Guvern în care premierul Nicolae Ciucă a discutat  cu  autorităţile implicate în gestionarea situaţiei cetăţenilor români afectaţi de oprirea zborurilor Blue Air.

       Românii aflaţi în această situaţie  pot suna la numărul de mobil 0040751084537 sau înştiinţa autorităţile prin email la adresa callcenter@mae.ro. De asemenea se pot adresa Ministerului Afacerilor Externe fie contactând cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României din statul în care se află (click pe link pentru datele de contact https://econsulat.ro/Home/DateDeContact), fie contactând Centrul de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate (CCSCRS).

     Important! În cazul grupurilor de turiști, este recomandat ca o singură persoană să contacteze personalul consular, informațiile obținute de aceasta urmând a fi diseminate și celorlalți cetățeni români din grup.

      „Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în ţară a cetăţenilor aflaţi pe aeroporturile din afara graniţelor. În acest sens, românii îşi pot anunţa prezenţa şi pot solicita sprijin la secţiile consulare de la ambasadele noastre din ţările respective. Totodată, pot să vă anunţ că, în această seară, a fost activat un număr unic al call-center-ului gestionat de Ministerul Afacerilor Externe. Acest număr unic va fi publicat şi pe pagina Guvernului şi a MAE. Este numărul de telefon la care cetăţenii români aflaţi pe aeroporturi din afara ţării îşi pot semnala prezenţa şi pot solicita asistenţă consulară şi să solicite sprijin pentru a ajunge acasă. Numărul de telefon care le este pus la dispoziţie este 0040751084537. Este număr unic gestionat de MAE. După ce vor fi centralizate datele cetăţenilor români care sunt afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii de peste graniţă să ajungă acasă în siguranţă”, a spus Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, citat de agerpres.ro

Credit info  www.mae.ro, www.agerpres.ro

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply