România prezentă la Festivalul  „Delicias con Arte ”

       România a participat la  prima ediție a Festivalului de Artă „Delicias con Arte”, desfășurat la Museo de Ferrocarril din Madrid, Spania. Evenimentul a reunit  lucrări a peste 100 de artiști, debutanți și consacrați, din peste 30 de țări și a oferit un program amplu de activități precum ateliere pentru copii și adulți, concursuri, concerte, prezentări de modă si conferințe.

     Festivalul a reunit peste 50 de standuri în care lucrările de artă au putut fi admirate într-un spațiu unic, neconvenţional în vechea Gară Delicias (inaugurată în 1880), printre vagoane și locomotive de epocă, care la rândul lor au reprezentat obiecte de artă aparținând patrimoniului istoric al căilor ferate naționale.

     Standul României, organizat cu efortul artistei Elena Ninerică și cu sprijinul Asociației Itaca, coordonată de directorul Gorgonio Sanjuan, a beneficiat de lucrările artiștilor plastici Roxana Irimia, Florin Anghel și Paul Stoica. O prezentare de modă a fost oferită de artista Anda Mănescu, designer vestimentar, care îmbină tradiția străveche a cusutului costumelor populare românești pentru a crea costume moderne, apreciate de generația tânără, punând în valoare esența tradiției bogate a poporului român.

      Acordurile de neuitat ale celebrei formații Phoenix au răsunat prin vocea Elenei Ninerică, artistă care, împreună cu micii chitariști ai Clubului Copiilor, organizat în fiecare sâmbătă la Ambasada României în Regatul Spaniei, a oferit un frumos program artistic numerosului public aflat în incinta muzeului.

      La eveniment au participat Excelenţa Sa Ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Gabriel Bologan  şi Dul  José Carlos Domínguez Curiel, directorul general al muzeului Impreuna  au stabilit viitoare colaborări culturale, în care talentul și arta românească vor găsi un cadru de exprimare unic și plin de simboluri în arealul cultural madrilen.

 “Delicias con Arte” oferă de asemenea un spațiu de promovare universităților și centrelor de specialitate de prestigiu din Spania care pun la dispoziția publicului programe de formare în toate disciplinele artistice și prezintă, totodată, lucrări artistice valoroase ale studenților și profesorilor lor.

Credit info si foto : https://www.facebook.com/photo?fbid=379806767525899&set=pcb.379807600859149

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply