România, pe locul I, în UE, la rata deceselor provocate de pandemie

Pe primul loc la rata deceselor provocate de COVID-19 la un milion de locuitori se află România, relevă un raport publicat astăzi de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor.

România înregistrează, potrivit studiului, un raport de 19,1 decese la un milion de locuitori în 14 zile, în condiţiile în care media europeană este de 4,1, iar rata cazurilor noi, depistate la suta de mii de locuitori, este de aproape patru ori mai mare decât media europeană, 79,4 faţă de 21,5.

În plus, rata de pozitivitate în România este de 6,2%, comparativ cu media europeană, de doar 1,4%.

Raportul elaborat de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor arată că cele mai multe noi cazuri în 14 zile au fost raportate în Spania – 28.267, România – 15.423 şi Franţa – 13.245, în condiţiile în care în ţara noastră se testează mult mai puţin.

Din 2 august începând, doar în România, în Spania şi în Luxemburg rata de infectare a fost mai mare de 60 la suta de mii de locuitori. Potrivit studiului, trendul crescător al îmbolnăvirilor vine ca o consecinţă a măsurilor de relaxare adoptate, inclusiv cele privind regulile de călătorie.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply