România la Cupa Mondială de Rugby 2023

        România  s-a calificat direct pentru participarea la Cupa Mondială de Rugby 2023 după descalificarea Spaniei. Tricolorii au obţinut calificarea directă la Cupa Mondială 2023 din Franţa după ce echipa Regatului Spaniei a fost descalificată din cauza folosirii unui jucător ineligibil în două meciuri din cadrul Rugby Europe Championship 2021-2022. Anuntul a fost facut de Federaţia spaniolă de Rugby şi de World Rugby. In consecinta descalificarea Spaniei a dus la consecinte in randul celorlalte echipe. Spre deosebire de Romania, Portugalia va juca într-un turneu de recalificare.

       ” FER (Federaţia Spaniolă de Rugby) continuă procedura disciplinară extraordinară iniţiată la momentul respectiv şi va convoca în scurt timp o conferinţă de presă pentru a oferi toate explicaţiile necesare„, a mentionat un comunicat al federatiei de profil.

       O ancheta a relevant faptul că Gavin Van den Berg, jucatorul de  origine sud-africană, ar fi  falsificat data intrării sale în Spania pentru a putea îndeplini cerinţele de eligibilitate.

     Astfel Spania ar fi primit o amendă in valoare de  25.000 de lire sterline (31.080 de dolari), arata comunicatul World Rugby. In plus ar fi fost penalizata si cu 10 puncte, cate 5 puncte pentru fiecare dintre cele două meciui în care a jucat Van den Berg,  ratand astfel  calificarea.

Credit info : agerpres.ro

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply