România a trimis ajutoare umanitare în Croaţia

România a trimis rapid ajutoare umanitare în Croaţia, de peste 640 de mii de lei, după seria de cutremure care a lovit regiunea Petrinja din această ţară. Misiunea românească de asistenţă a plecat deja, în această dimineaţă, de la Arad.

„A fost o mobilizare într-un termen record, rapid. E vorba de 14 construcţii modulare care sunt dotate cu tot ce este necesar în vederea asigurării pe un termen limitat a cazării unor persoane sinistrate din zona Petrinja. În afară de aceste produse, sunt şi alte materiale: paturi, pături şi toate necesităţile de imediată cazare”, a declarat Gheorghe Alecsei, preşedintele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat.

Locotenent colonel Joe Stroescu de la IGSU este unul dintre cei 29 de membri ai misiuni umanitare a României: „În Croaţia vom intra prin punctul de trecere al frontierei /…/, unde vom fi aşteptaţi de colegii noştri de la protecţia civilă din Croaţia. În funcţie de nevoile ţării gazdă şi de necesităţile de amplasare a spaţiilor de cazare, vom sta atât timp cât este nevoie până vom muta toate cele necesare.”

Echipele de căutare-salvare ale Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă au fost pregătite şi ele să intervină, însă potrivit premierului Florin Cîţu, operaţiunea nu a mai fost necesară.

Cutremurele din Croaţia începute luni au făcut şapte morţi, după cel mai devastator, cu o magnitudine de 6,2. Sâmbătă va fi doliu naţional în acest stat european.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply