ROMÂNI VICTIME ALE TRAGEDIEI DE LA MESTRE, ITALIA

ROMÂNI VICTIME ALE TRAGEDIEI DE LA MESTRE, ITALIA

Patru români au murit în accidentul produs marți seară în Mestre (Veneția), după ce un autobuz s-a prăbușit de pe rampa unui pod și a luat foc, În total, tragedia s-a soldat cu 21 de persoane decedate si 15 raniti dintre care 9 in stare foarte grava.
Ministerul de Externe este cel care a anunțat aseara ca dintre victimele tragediei de la Mestre… 4 sunt cetateni romani. Cei patru conaționali fac parte din aceeași familie, este vorba despre doi frați și părinții lor. Acestia erau rezidenti in Germania si se aflau in vacanta la Venetia. Aseara tarziu sectia consulara de la Trieste a confirmat pentru Diaspora TV ca din fericire printre cei 15 raniti grav nu se afla niciun roman.
Procedura de identificare a tuturor victimelor tragediei s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului dar și gravitatea acestuia, iar echipa consulară mobilă de la Trieste a mers la morga unde au fost transportate trupurile neînsuflețite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații. Ambasada României la Roma și Consulatul General de la Trieste au dat asigurari ca vor acorda întregul lor sprijin, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.
Surse din ancheta spun ca tragedia uriașă soldată cu 21 de morți care a lovit Italia marți seară, s-ar fi putut produce din cauza unor probleme de sănătate ale șoferului de autocar, iar presa italiană si surse din procuratura de la Venetia spun că cel mai probabil acestuia i s-ar fi făcut rău brusc, posibil a suferit un atac de cord, având în vedere că nu a existat nicio reactie din partea lui…nefiind gasite urme de frânare pe șosea. Autocarul ar fi lovit de mai multe ori balustrada, conform relatării unor martori, înainte de a o rupe, apoi a căzut în gol, s-a izbit de pământ și a luat foc. Ancheta continua, iar autoritatiile spera sa aibe un raspuns exact la cele intamplate cat mai curand.


Dan Boanţă.

Corespondent special PRIMA TV in Italia

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply