Restricţii după ieşirea Marii Britanii din carantină naţională

După trei săptămâni de carantină în Anglia, unde doar şcolile şi magazinele esenţiale sunt deschise, numărul infecţiilor cu coronavirus pare finalmente să se stabilizeze.

Dacă acum o săptămână infecţiile noi treceau de 25.000 de cazuri pe zi, astăzi ele sunt în jur de 15.000 de infectări pe zi. Infecţii mai puţine înseamnă şi mai puţine persoane care ajung în stare gravă la spital.

Ieri au fost internaţi peste 1.600 de britanici infectaţi cu coronavirus, dar pe ansamblu numărul spitalizărilor este în scădere. Carantina la nivel naţional în Anglia se va încheia în 2 decembrie.

Anglia va reintra însă imediat în sistemul de restricţii pe trei niveluri, restricţii care vor fi mai severe decât cele de dinaintea carantinei.

„Deşi vechile restricţii au redus numărul infecţiilor, acestea nu au fost suficiente, din păcate, pentru ca rata răspândirii virusului să ajungă sub valoarea pe unul, aşa încât atunci când ieşim din carantină, va fi nevoie să înăsprim restricţiile”, a declarat Boris Johnson.

Marea Britanie rămâne ţara cea mai afectată de pandemie din Europa. Peste 55.000 de britanici şi-au pierdut viaţa din cauza noului virus, iar numărul infectărilor a trecut de un milion şi jumătate de cazuri.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply