Restricţii de sărbători, în Italia

Fără schi de Crăciun în Italia, dar cu magazine deschise în prag de sărbători. Premierul Conte spune că staţiunile montane ar trebui închise peste iarnă în toată Europa, pentru ca turiştii să nu contribuie la răspândirea coronavirusului.

Numerele actuale nu permit deschiderea pârtiilor de schi, deoarece ar putea duce la reluarea curbei epidemiologice, avertizează preşedintele Consiliului Superior de Sănătate, Franco Locatelli, îngrijorat nu atât de numărul mare de contaminări pe zi din Italia, în medie 23 de mii, ci de cel al deceselor, în ultimele 24 de ore înregistrându-se 853 de morţi.

Staţiunile de schi din peninsulă generează venituri anuale de aproximativ 11 miliarde de euro, dintre care 1/3 provin din vacanţele petrecute de italieni, dar şi de turişti străini în Alpi şi Dolomiţi de Crăciun şi Anul Nou.

Dacă pârtiile trebuie să rămână închise, acest lucru ar trebui să se aplice întregii Europe, consideră guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia, indignat că Austria nu se supune acestei reguli.

În privinţa sărbătorilor de iarnă, ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, solicită cetăţenilor să limiteze locurile la masă pentru persoanele cele mai apropiate, astăzi urmând să se decidă dacă maximul recomandat de autorităţile sanitare va fi de 6 sau 8 persoane la prânzul de Crăciun şi în noaptea de Revelion.

Tot în aceste zile se va hotărî dacă liceele şi universităţile se vor deschide la 9 decembrie sau abia anul viitor, la 7 ianuarie.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply