Relaxare treptată a restricţiilor în Franța, o posibilitate

În Franţa, unde izolarea generală a fost impusă la sfârşitul lunii octombrie, ar putea fi anunţată astăzi o relaxare treptată a restricţiilor, după ce autorităţile au raportat de aproape două săptămâni o evoluţie pozitivă a pandemiei de COVID-19.

Probabil că se va opta pentru două săptămâni de relaxare relativă în timpul Crăciunului şi a Anului Nou, după care regimul restrictiv va fi readaptat. Mai mult ca sigur, recomandarea va fi de a nu exagera cu petrecerile aglomerate de sărbători.

Un alt scenariu prevede ca măsura de izolare a populaţiei la domiciliu, în vigoare, în prezent, să fie înlocuită cu interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii.

Este aproape sigur că micii comercianţi nealimentari, închişi de o lună, vor fi lăsaţi să-şi redeschidă magazinele, de săptămâna viitoare, însă cu reguli sanitare mult mai drastice decât până acum. Staţiunile de schi aşteaptă şi ele permisiunea de a-şi primi turiştii.

În planurile guvernului, restaurantele, barurile, cafenelele, teatrele şi sălile de spectacol, precum şi spaţiile destinate practicării sporturilor rămân închise până cel puţin pe 15 ianuarie.

Preşedintele Emmanuel Macron ar putea anunţa diseară, de la ora 20:00, şi strategia pentru campania de vaccinare anti-COVID, care ar putea fi declanşată în ianuarie.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply