Recomandarea OMS cu privire la medicamentul Remdesivir

Compania Gilead, care produce medicamentul Remdesivir, este dezamăgită de faptul că noile recomandări ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii par să ignore dovezile din studiile care au arătat beneficiile clinice ale acestui medicament.

Potrivit companiei, Remdesivir este autorizat în 50 de state, iar medicii îl consideră singurul tratament antiviral pentru pacienţii cu forme grave cu COVID-19.

Potrivit Gilead, medicamentul a demonstrat că duce la o recuperare mai rapidă a pacienţilor internaţi sau care au necesitat oxigen din momentul iniţial, comparativ cu Placebo.

Reprezentanţii Gilead mai precizează că recomandările OMS se bazează pe un studiu ale cărui date cheie nu au fost puse la dispoziţia specialiştilor pentru a-i evalua calitatea şi sigutanţa – ne-a transmis redactorul nostru

OMS a recomandat, astăzi, ca medicamentul Remdesivir să nu fie administrat bolnavilor de COVID-19 spitalizaţi, pentru că nu ar exista probe că ar ameliora capacitatea de supravieţuire a pacienţilor sau că ar permite evitarea ventilaţiei artificiale a acestora.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply