Punct de colectă pentru Ucraina la Casa Muzeelor Iasi

Muzeul Național al Literaturii Române Iași s-a alăturat campaniei inițiate de Crucea Roșie Română – Filiala Iași și organizează la Casa Muzeelor (strada Vasile Alecsandri nr. 6, Iași) un punct de colectă pentru convoiul umanitar ce va fi trimis în Ucraina.

Cei care doresc să vină în sprijinul campaniei o pot face aducând la Casa Muzeelor zilnic, în intervalul orar 9:00-17:00, următoarele categorii de produse:

  • Alimente neperisabile
  • Alimente de primă necesitate (supe, piureuri sau tăiței instant)
  • Apă îmbuteliată
  • Lenjerii, paturi pliante sau saci de dormit noi
  • Produse de igienă personală ambalate/sigilate
  • Articole pentru copii (scutece de unică folosință, șervețele, produse de igienă) ambalate/sigilate
  • Măști și produse dezinfectante
  • Ceaiuri și cafea (în cutii sigilate)

Donațiile se pot realiza începând cu ziua de 1 martie 2022, când vizita la muzeele din componența MNLR Iași va fi gratuită. De asemenea, primele 50 de persoane care donează la Casa Muzeelor vor primi mărțișoare literare solidare realizate de elevi de la Școala Gimnazială Internațională Spectrum Iași.

Produsele colectate vor fi organizate ulterior de către Crucea Roșie Română în transport umanitar și trimise colegilor de la Crucea Roșie Ucraineană, cu sprijinul partenerilor Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, respectând modul de organizare al IFRC și principiile mișcării.

Un alt punct de colectă al Crucii Roșii este sediul filialei din Iași, la adresa bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 10, bloc B1, parter, deschis în intervalul orar 8:00-22:00. Acolo se pot dona și alte categorii de produse, inclusiv medicamente (care au un regim special, donațiile putând fi realizate doar prin intermediul farmaciilor sau al producătorilor).

Detalii despre campanie vor fi publicate constant pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Literaturii Române Iași și pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.

Da-i o nota Articolului

5 / 5. Numarul de voturi: 1

leave a reply