Profesorii din Madrid au declanşat o grevă

Profesorii din regiunea capitalei spaniole Madrid au declanşat o grevă de două zile, nemulţumiţi de lipsa personalului şi a măsurilor de la începutul anului şcolar. Sindicatele avertizează că până acum sunt aproximativ 2.800 de elevi izolaţi din mai multe şcoli din regiune din cauza numeroaselor teste pozitive în rândul copiilor şi al profesorilor.

Sindicate spun că pregătirile pentru începutul anului şcolar nu oferă siguranţă nici elevilor şi nici personalului didactic. Mai trebuie cel puţin 1.000 de profesori, afirmă un purtător de cuvânt al sindicatelor din educaţie, iar în multe cazuri contractele sunt semnate în alb, fără precizarea numărului de ore sau postul pe care îl ocupă cadrele didactice.

Din acest motiv pot fi concediate în orice moment fără nicio siguranţă din punct de vedere juridic. Mai mult, se plâng liderii sindicali, nu există un regulament sau un sistem de înlocuire imediată a profesorilor care se îmbolnăvesc, aşa că aproape toate şcolile se confruntă acum cu lipsa de personal.

O situaţie deosebită se constată în educaţia specială unde nu s-au redus clasele din cauza lipsei de spaţiu. Angajaţii din sistemul de învăţământ se plâng şi că în multe şcoli asistenţii medicali promişi nu au fost trimişi, astfel încât directorii se confruntă cu luarea deciziilor urgente privind închiderea claselor sau a întregului centru, fără să fie autoritate medicală, în cazul detectării de cazuri COVID-19.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply