Primul vaccin împotriva SARS-CoV-2 a fost autorizat pentru testare

Vaccinul RUTI împotriva COVID-19, dezvoltat de un cercetător din Catalonia şi fabricat de compania farmaceutică Archivel Farma, este primul de origine spaniolă care primeşte autorizaţia pentru a realiza teste clinice internaţionale care vor fi efectuate în Argentina, relatează EFE.

Acesta, realizat iniţial împotriva tuberculozei, se preconizează a fi eficace şi împotriva altor infecţii virale precum noul coronavirus, astfel încât a primit aprobarea Administraţiei Naţionale a Medicamentelor, Alimentelor şi Dispozitivelor Medicale din Argentina pentru desfăşurarea de teste clinice.

Vaccinul a fost dezvoltat de dr. Pere-Joan Cardona, de la Serviciul de Microbiologie din Can Ruti, şi se bazează pe aşa numita „imunitate înnăscută antrenată”, altfel spus pe stimularea cu ajutorul vaccinului a imunităţii corpului şi „dotarea sa cu memorie”, pentru a genera un răspuns mai bun şi mai rapid la expunerea la virus.

După ce a primit avizul autorităţilor argentiniene, compania RUTI Immune a demarat deja procedurile pentru ca dozele să poată ajunge în ţara sud-americană unde vor fi administrate unui număr de 369 de angajaţi din diferite centre sanitare.

În Spania, potrivit companiei, vaccinul va putea fi testat curând în cadrul unui test clinic, similar celui din Argentina, prin intermediul Institutului Germans Trias i Pujol (IGTP).

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply