Primii 100 de soldati americani au ajuns déjà in Romania

In urma cu cateva zile, Pentagonul a anuntat ca va reloca 3000 de militari americani in Europa de Est, dintre acestia 1000 urmand sa fie transferati din Germania in Romania.

Rusia a reactionat numind transferul inutil si provocator, in timp ce o parte dintre soldatii americani au ajuns astazi déjà la baza miliatara de la Mihail Kogalniceanu.

In acelasi timp, Spania a trimis 4 avioane de lupta in Bulgaria, iar Maria Britanie a anuntat ca va trimite nave si avioane in apropierea Rusiei.

Americanii spun ca nu este vorba de trupe permanente sau care ar lupta in Ucraina in cazul unui conflict, ci este vorba de intarirea si protejarea flancului estic al aliantei, urmand sa existe o colaborare speciala si cu militarii francezi pe care Franta a anuntat ca este gata sa ii trimita in Romania.

Pe langa cele 3000 de trupe din Europa, Statele Unite vor pastra in alerta inca 8500 de soldati prin aducerea portavionului Harry Truman in Marea Mediterana, acestia fiind pregatiti pentru orice interventie rapida in Europa.

sursa foto : MAPN

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply