Pneumonia, principala cauză de deces în urma infectării cu COVID-19

Pneumonia este principala cauză de deces în urma infectării cu noul coronavirus, precizează preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, profesor doctor Şerban Bubenek.

Aceasta poate evolua spre insuficienţă respiratorie. El mai spune că la pacienţii cu COVID-19, trataţi în secţiile ATI, a fost observată şi o altă complicaţie, insuficienţa renală.

„O afecţiune extrem de complicată, o afecţiune sistemică, care lezează în mod primar de endoteliul vascular şi, în lipsa unui management terapeutic precoce adecvat şi individualizat, poate duce la pneumonie COVID-19 şi sindrom de detresă respiratorie a adultului, aceşti pacienţi putând dezvolta ulterior şi alte insuficienţe organice, şi pot deceda chiar dacă nu sunt vârstnici şi nu au avut alte comorbidităţi importante anterior. Leziunile pentru care pacientul trebuie transferat din orice secţie în care este îngrijit anterior într-o secţie de terapie intensivă apar preponderent la o categorie de pacienţi care prezintă valori crescute ale markerilor de inflamaţie”, a declarat Șerban Bubenek.

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply