Ploaie de medalii şi recorduri pentru romani

 

          Au fost câteva zile de foc pentru olimpicii şi sportivii români care au concurat la diverse competiţii de anvergură. Rezultatele au fost excepţionale – ploaie de medalii şi recorduri doborâte.

Simona Halep a câștigat Openul Canadei

        Simona Halep a reuşit să o învingă pe pe brazilianca Beatriz Haddad Maia cu 6-3, 2-6, 6-3, în finala turneului WTA 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.527.250 de dolari.

         După ce şi-a adjudecat Openul Canadei, Simona Halep a revenit în Top 10 jucătoare ale lumii, urcând pe locul 6. Ea ieşise din acest top anul trecut , pe 9 august.

Campionatele Europene de Nataţie de la Roma

          David Popovici a devenit cel mai rapid înotător de pe planetă. La această ediţie a Campionatului  European de natație pentru seniori de la Roma, sportivul de doar 17 ani a stabilit un nou record mondial al probei de 100 de metri liber, cu un timp de  46 de secunde și 86 de sutimi. Rezultatul este cu 5 sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, deţinătorul precedentului record la această probă, din 2009, cu timpul de 46 de secunde și 91 de sutimi.

           În competiţia din capitala Italiei, David Popovici a obținut  medalia de aur , depaşindu-i pe Kristof Milak  care a câştigat argintul cu timpul de 47 sec 47/100 şi pe  Alessandro Miressi, care a câştigat bronzul cu timpul de 47 sec 63/100.

 Campionatul European de Canotaj de la Munchen

      Bilanțul sportivilor români numără  cinci medalii de aur și trei de bronz la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen, incluse în Campionatele Europene Multisport, prin Ionela Cozmiuc, la simplu vâsle categorie ușoară, și echipajul de 8+1 feminin (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Ancuţa Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş şi Adrian Munteanu). Palmaresul acestei ediţii numără cele cinci medalii de aur – la probele de dublu rame feminin și masculin, dublu vâsle feminin, simplu vâsle categorie ușoară și 8+1 feminin – și alte trei de bronz – la patru rame feminin și masculin și patru vâsle masculin.

Campionatele Europene de Gimnastică Artistică pentru Junioare de la Munchen

   Şi la această competiţie , România a urcat pe podium. Sportivele romance au cucerit  două medalii de aur şi două de bronz, în finalele pe aparate şi una de argint la individual compus.

Sabrina Maneca-Voinea a luat aurul la sărituri, cu media de 13,250 puncte.Amalia Puflea a obţinut  aurul la sol, cu 13,233 puncte, în timp ce Sabrina Maneca-Voinea a câştigat bronzul, cu 12,966. O altă medalie de bronz a fost obţinută de Amalia Puflea, în finala de la bârnă, cu 12,400 puncte iar Amalia Ghigoarţă a câştigat argintul la individual compus.

Olimpiada Internațională de Informatică din Indonezia

    Echipa României a reuşi să intre în Hall of Fame-ul competiției, ocupând locul al doilea „all times”, după ce a obţinut locul al doilea în Europa și 8 în lume. La această competiţie au  fost obtinute patru medalii.

Credit  foto https://www.facebook.com/roma.mae.romania

Da-i o nota Articolului

0 / 5. Numarul de voturi: 0

leave a reply